Släktmiddag och civilkurage

Ta tillbaka rummet!

Hur kan vi hjälpa fler att säga till med små och enkla medel?

Projektet syftar till att utveckla den befintliga hemsidan makeimpact.se som togs fram under ett hackathon för snart ett år sedan, #metoohack i Göteborg. Idén var att ta fram metoder och verktyg för att hjälpa fler att säga ifrån i vardagliga situationer på arbetet, i skolan, runt middagsbordet eller på förfesten. Nu är sidan klar för stunden, men vi vill gärna se hur den kan utvecklas, växa och nå ut till ännu fler. Vår förhoppning är att det ska ske på ett lättsamt och tillgängligt sätt, både i design och språk. Sidan bygger på enbart verkliga situationer som vi samlat in anonymt.

Kompetenser som önskas

Alla, men största egenskapen är kreativitet och förmågan att se en produkt som kan nå många och hur den ska se ut rent kommunikativt.

Uppgifter vi tänker oss:

  1. Storma kring fler situationer som inte idag representeras på sidan men kan antas vara vanliga.
  2. Storma kring fler potentiella tekniker så att alla kan hitta något som passar dem.
  3. Små fixar vi inte löst ännu: snygg tabell-lösning eller liknande över tekniker med mera. Eventuella designidéer på en grafisk form utöver det som redan finns, illustrationer, färger osv.
  4. Hur kan appen nå fler människor och på vilka sätt? En app? Gamifikation? Vi vill att den ska kännas kul, går det att jobba med frågesport, charader eller liknande?
  5. Hur når vi ut till en bredare målgrupp?

Noelle Madsen

Noelle Madsen och Oscar Börjesson har utvecklat sidan Make Impact under 2018. De är verksamma på Chalmers, Oscar som student och Noelle som anställd kommunikatör på studentkåren, men de har skapat projektet på sin fritid. Idén till projektet fick Noelle under metoo-hösten där det började talas om tystnadskulturer och att våga säga ifrån, men sällan eller aldrig hur det skulle gå till att tillsammans skapa en bättre samtalskultur. Under ett metoo-hack i Göteborg 2018 skapade ett mindre team ramarna för det som idag är hemsidan makeimpact.se. Sidan drivs ideellt utan externa aktörer.
necesse@gmail.com

Deltar i

Ta tillbaka rummet!

Civic Tech Sweden's tredje hackathon "Ta tillbaka rummet!" är nu öppet för deltagare att anmäla sig till! Hacket är separatistiskt för kvinnor och icke-binära och äger rum den 26e Januari i Stockholm. Vi bjuder på mat och fika, intressanta projekt och skönt häng!

26 januari 2019, kl 10 - 18 / Goto10, Stockholm