Civic tech your way-hackathon

26 januari 2019, kl 10 - 18 // Goto10, Stockholm

Den 26 januari hålls Civic Tech Swedens tredje hackathon, denna gång i Stockholm! Nu öppnar vi upp för anmälan av projekt som deltagarna kan introduceras och bidra till under dagen.

Har du ett projekt du vill involvera fler i eller behöver du hjälp med något specfikt i ett projekt du håller på med? Då är det ett perfekt tillfälle att anmäla projektet till hacket den 26 januari.

Vi tar även emot idéer på projekt som du skulle vilja utveckla men som du inte har tid med, eller inte vet hur du ska börja med. Under hackathonet ges tid för intresserade deltagare att utveckla och diskutera vad som skulle kunna göras kring idén, och hur initiativet kan tas vidare efteråt.

De grundläggande riktlinjerna för projekt är att:

  1. Projektet ska främja ökat deltagande i sociala rörelser, föreningsliv, politiska processer eller samhället i stort med hjälp av ny teknik.
  2. Projektresultatet ska göras tillgängligt för alla.

Anmälan av projekt stänger i slutet av december. Vid frågor maila victoria@digidemlab.org.

Nytt för detta hackathon är att det är separatistiskt för kvinnor och icke-binära. I tidigare hackathons har män varit överrepresenterade bland deltagarna, vilket reflekterar tech-världen i allmänhet. Vi gör detta hack separatistiskt för är att vi vill säkerställa icke-mäns deltagande från start i utformningen av civic tech, så att det växer till en inkluderande och trygg community för alla.

Om du vill delta i planeringen av hackathonet eller se vad som händer så finns en privat kanal i civictech-chatten. Skriv i någon annan kanal eller skicka ett mail till adressen ovan så blir du inbjuden. Håll utkik här för att inte missa anmälan för att delta som öppnar i december.

Vi ser fram emot att höra mer om era projekt och projektidéer!

Vill du vara med?

CivicTechSweden är ett samarbete mellan organisationer, nätverk och offentliga aktörer. Kontakta gärna oss om din organisation vill vara med som arrangör!

Ett initiativ från

I samarbete med