CloudCoop

Hackathon #2

Fria molntjänster för sociala rörelser.

Målet med projektet är att hitta tekniska lösningar för att kunna erbjuda fria och säkra molntjänster till sociala rörelser. Inspirationen kommer bland annat från spanska CommonsCloud. De erbjuder gemensamt inlogg till tjänster för dokument och kalendrar (Nextcloud), projekthantering (Phabricator) och diskussion (Discourse) till grupper och rörelser. Grupperna som går med blir också delägare i cloud-kooperativet. Här är en teknisk beskrivning.

Digidem Lab har testat olika verktyg med rörelser det senaste året och skulle rekommendera att använda Nextcloud, Rocket.chat (eller Mattermost) för diskussion och Wekan för projekthantering.

Läs mer och kom med i diskussionen på https://chat.civictech.se/channel/cloudcoop

Kompetenser som önskas

Systemadministratörer; personer med erfarenhet från rörelser (där folk har varierande vana av digitala verktyg); designer; interaktionsdesigner.

Petter Joelson

Digidem Lab

Jag är digital strateg och aktivist. Nu koordinator och medgrundare av Digidem Lab, tidigare startade och drev jag en kooperativ webbyrå i åtta år och innan dess var jag yrkesdemonstrant ;)
petter@digidemlab.org

Deltar i

Hackathon #2

Välkommen att delta i Civic Tech Swedens andra hackathon den 2 september! Det blir en heldag med spännande projekt, mat, fika och skönt häng.

2 september 2018, kl 10 - 19 / Viktoriahuset, Göteborg