Civic Tech Sthlm #10: Hitta din partner för Vinnovas utlysning

November 28th 2019, 18-20:30 / Goto 10, Hammarby Kaj 10D, 120 07 Stockholm

Kom och pitcha din idé för att hitta partners!

Vill du genomföra Civic Tech-projekt i Sverige? Kom till vår meet-up där du kan träffa andra som du kan samarbeta med med sikte på Vinnovas utlysning inom Civic Tech.

Välkommen på en meet-up där vi fokuserar på att olika organisationer och företag kan mötas och nätverka med sikte på samarbeten kring Vinnovas utlysning inom Civic Tech. Utlysningen är den första i sitt slag i Sverige och ansökan måste vara inne 17 februari 2019. (mer info om utlysningen i botten på sidan).

Civic Tech Sverige samlar alla aktörer i Sveriges växande civic tech ekosystem sedan sin invigning i 2017 och erbjuder stöd och internationella kontakter för alla projekt.

Program

  • 18:00 Mingel + alla som vill presentera anmäler sig för att få prata
  • 18:15 Annie Lindmark från Vinnova presenterar Civic Tech-utlysningen
  • 18:30 Adriana Groh presenterar den tyska Prototype Fund, som finansierar många civic tech projekt sedan 2016.
  • 18:50 Korta presentationer av deltagarna på meetupen (ca 5 min vardera beroende på hur många som kommer) Har du redan en idé men söker samarbetspartners? Vill du eller ditt företag/din organisation hjälpa någon i ett Civic Tech-projekt? Representerar du en myndighet som har ett behov av medborgarnära tjänster som ni tror kan uppfyllas genom ett Civic Tech-projekt?
  • 19:30 Mingel där alla som söker samarbetspartners kan ta kontakt med varandra
  • 20:30 Möjlig fortsättning i en bar

Frågor om arrangemanget? Kontakta kristofer.sjoholm (at) gmail.com eller pierre (at) mesu.re

Information från Vinnova om utlysningen

Vad kan ni söka för? För att utveckla nya tjänster som stärker förtroendet mellan medborgare och offentlig sektor, med hjälp av digital teknik, medborgarengagemang och en öppen förvaltning.

Vem kan söka? Alla juridiska personer, till exempel nystartade eller etablerade företag, ideella organisationer, kommuner och myndigheter. Projekten ska bestå av minst två aktörer, engagerade förnyare och digital kompetens i framkant, och som representerar olika sektorer.

Hur mycket kan ni söka? Max 2 miljoner kronor per ansökan. De maximala stödnivåerna är beroende av aktörstyp.

Mer information hittar ni här