Hyresrättskollen

Hackathon #1

En hemsida som Allt åt alla Göteborg byggt för att besökare ska kunna jämföra hyresnivåer på olika platser samt för att synliggöra hyreskonflikter.

Hyresrättskollen är en hemsida som Allt åt alla Göteborg byggt för att besökare ska kunna jämföra hyresnivåer på olika platser samt för att synliggöra hyreskonflikter.

Sidan har varit igång under en längre period, men vi vill nu lägga om fokus från att först och främst visa hyresnivåer och enskilda hyresgästers problem med sina boenden till att samla större hyreskonflikter.

Vi vill ge en samlad bild av hyresgästers situation gentemot hyresvärdar genom att samla in berättelser om renovräkningar och dylikt och publicera de på en karta och i ett flöde på Hyresrättskollen.

Vi jobbar redan med att uppdatera hemsidan för detta, men inser att vi kommer behöva tänka om vissa delar av sidan för att det ska bli bra. Vi hoppas att civic tech kan bli en möjlighet till detta!

Teknisk specifikation

Nuvarande karta bygger på Leaflet/JavaScript men vi tänkte lägga om konceptet lite. Vår förhoppning är att få hjälp med lite konkret design och utveckling.

Fredrik Ekelund

Allt åt alla Göteborg

Jobbar till vardags som webbutvecklare med ganska mycket fokus på design. Utanför jobbet är han sedan ett par år tillbaka engagerad i olika aktivistsammanhang, i det här fallet har han jobbat med Hyresrättskollen sedan 2015. Olika frågor om stadsutveckling ligger honom varmt om hjärtat.
info@hyresrattskollen.se

Deltar i

Hackathon #1

Välkommen till Göteborgs nya mötesplats för civic tech-communitiet! Det första hackathonet blir en heldag med spännande projekt, mat, fika och skönt häng.

10 mars 2018, kl 10 - 19 / Viktoriahuset, Göteborg