Getaborg
Hackathon #1
Börja designa en öppen källkodsplattform för delning/gåvor som ska implementeras först i Göteborg!
Göteborg behöver en öppen källkodsplattform för gåvor/delning! Tusentals människor delar redan och ger bort saker i ge-bort-grupper på Facebook eller andra mindre webbplatser som bygger på slutna system för annonser, som bortskankes.se. Men ingen av dessa verktyg har ett trevligt användargränssnitt eller funktioner för att dela både inom slutna grupper (till exempel bland vänner eller inom en organisation) och öppet med allmänheten. Det finns inget öppen källkodsalternativ för denna typ av delningsekonomi för att nå sin fulla potential.
Erforderliga färdigheter
Under detta tillfälle kommer vi att prova olika designmetoder och utvärdera befintliga verktyg, och vi kommer mest att arbeta med design och användarupplevelse. Personer med denna specifika bakgrund är mycket välkomna, men även backend- och frontend-utvecklare för konsultation och för att börja leka med kod (det finns en ambition att bygga på Karrots backend). Personer som redan är engagerade i praktiker för att ge bort och dela med befintliga verktyg är också inbjudna till denna deltagande designprocess.
Vem
Detta projekt är ett initiativ av personer med kunskap i lokala delningsgrupper och stöds av tjänstemän i staden Göteborg och Göteborgsregionens Kommunalförbund som är intresserade av att söka finansiering för dess utveckling, för att främja en mer hållbar användning av resurser.
Bruno Chies
solikyl.se
Som medgrundare av Solikyl har Bruno introducerat Foodsharing till staden Göteborg och nu är han inne på digitala verktyg som kan främja gåvo- och gemenskapsekonomin lokalt och internationellt.
bruno@solikyl.se
Agnese Priekule
foodfriendship.org
Under sina studier i design anslöt Agnese sig till Foodsharing-rörelsen i Göteborg och ville utforska hur designtänkande, verktyg och metoder kunde användas i aktivismen mot matsvinn. Nu letar hon efter nya sätt att sprida konceptet med delning ytterligare och djupare, och hur design kan hjälpa till att förverkliga det.
agnese.priekule@gmail.com
Amina Kadribasic
Amina ser sig själv (eller är) som en utmanare av designutmaningar, en facilitator för kreativa processer och framför allt, en världsmedborgare, hängiven åt frågor om hållbarhet och inkludering. Hon gillar att undervisa i designtänkande metoder och verktyg och arbeta med sociala projekt som tillför värde till samhället.
amina.kz@gmail.com