Foodsaving platform

Hackathon #1

Karrot är en användarvänlig open source-plattform för att samordna insamling av mat som annars skulle kastas, för att dela ut den gratis.

Sammanfattning

Karrot är en användarvänlig open source-plattform för att samordna insamling av mat som annars skulle kastas, för att dela ut den gratis. Det används av många olika grästrotsinitiativ internationellt, och Solikyl i Göteborg är den grupp som är mest aktiv på plattformen. Solikyl tar tillvara på mat minst sex gånger i veckan med hjälp av Karrot, och tonvis med mat samlas in och delas ut varje månad genom ett system av "solidariska kylskåp". Men mer arbete krävs för att kunna skala upp arbetet i Karrot på ett effektivt sätt.

Utmaningar

Karrot är under ständig utveckling och det finns en roadmap för att ta fram ny funktionalitet för att förbättra användarvänligheten och bygga ett community, till exempel genom notifikationer och peer-to-peer-delning av mat. Vilka uppgifter vi arbetar med under hackathonet beror på den grupp som deltar och vilka kunskaper de kan bidra med.

Teknisk specifikation

Django (Python) för backend och Vue.js (Javascript) för frontend.

Karrots kärnutvecklarna

Foodsaving World

Nick, Janina och Tilmann är Karrots kärntuvecklarna och åker buss hela vägen från Tyskland för att delta i hackatonet!

Deltar i

Hackathon #1

Välkommen till Göteborgs nya mötesplats för civic tech-communitiet! Det första hackathonet blir en heldag med spännande projekt, mat, fika och skönt häng.

10 mars 2018, kl 10 - 19 / Viktoriahuset, Göteborg