Open Data Day för klimatomställning!

2 mars 2019, kl 13-16 / Kollaboratoriet, Östra Ågatan 19, Uppsala

En meetup i Uppsala för dig som vill undersöka hur öppna data kan användas och skapas för att hjälpa oss praktiskt ställa om till en hållbar framtid.

Öppna data är information som görs tillgänglig för allmänheten, till exempel data från myndigheter, staten eller ideella projekt. Hur kan transparens och spridning av information bidra till vår strävan efter ett hållbart samhälle?

Open Data Day går av stapeln den 2:a Mars och vi bjuder in till en meetup om Öppna Data i Uppsala. Vad skulle du vilja göra med öppna data för klimatet? Vad skulle du vilja se för öppna data från Uppsala kommun?

Vi vill undersöka möjligheten till att skapa en kampanj för att öppna upp kontrakt mellan offentliga sektorn och privata företag, för att bland annat få svart på vitt hur miljöskadliga respektive miljövänliga lösningar prioriteras vid upphandling. Vi vill också ge förslag till Uppsala Kommun på hur de kan utveckla sin öppna data, som finns på opendata.uppsala.se.

Vi kommer även diskutera möjligheterna att skapa en Uppsala-version av Smarta Kartan som finns i Göteborg. Den samlar alla initiativ i staden som handlar om att hyra, dela, byta, låna, ge och få, för att sprida konceptet delningsekonomi och få fler att delta i det i praktiken.

Har du egna initiativ och idéer är de mer än välkomna!

Vi bjuder på fika. Hoppas vi ses där!