Kopplingssprint

20 november 2020 kl 12-19 / Online

Koppla ihop riksdagsdokument med varandra och andra koncept i Wikidata under denna kopplingssprint online, på Wikimedias Jitsi. Det är drop-in så delta när du kan, så mycket eller lite du vill!

Nyligen har metadata om mängder av dokument från riksdagen importerats till Wikidata. Det är bland annat objekt av typer som: implementing regulation (Q2795484), legislative act (Q820655), motion (Q452237), bill (Q686822), report (Q10429085) och inquiry report (Q98457443) bara för att nämna några. Dessa har fått så många egenskaper som möjligt i Wikidata som det maskinläsbara grunddatat har tillåtit, men det finns en del till som behöver göras manuellt. Detta är sådant som att förstå och ange vad ett dokument handlar om, varför det har skapats, vad det vill uppnå och till viss del även lägga till när de refererar varandra.

Ingen föranmälan krävs, och du kan komma och gå som du vill under dagen. För att göra det enklare för arrangören att se vad som händer kan du anmäla dig till evenemanget på eventsidan så samlas de redigeringar du gör på Wikidata under evenemangstiden tillsammans med de andra deltagarnas.

Varje hel timme ges en kort introduktion till hur man kommer igång med att redigera på Wikidata.

Mer information om hur du deltar finns på eventsidan på https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:WikiProject_Sweden/Swedish_Riksdag_documents/Kopplingssprint