Civic Tech Lab: Community Tools MINI

13 april 2021 kl 19-21 / Online

Vill du underlätta för ett community med hjälp av digitala verktyg? Då är det här ett labb för dig! Vi har paketerat om succén “Civic Tech Lab: Community Tools” till en mini-version! Denna gång på kvällstid - och på svenska! Labbet är gratis och de 50 första som anmäler sig innan den 6/4 får choklad och klistermärken på posten!

Bakgrund

Den 23e februari arrangerade vi “Civic Tech Lab: Community Tools” på engelska med deltagare från hela världen. Under tre timmar tittade vi på exempel, pratade om förhållningssätt och testade verktyg tillsammans. Här är två ställen där du kan läsa om labbet:

1) En sammanfattning i vår blogg: https://medium.com/civictechsweden/tools-to-build-community-civic-tech-lab-2-80bc764fc6a5

2) Tråden om labbet i vårt forum: https://forum.civictech.se/t/civic-tech-lab-community-tools-23-february-2021-9-12-am-cet/81

Efterfrågan från er har varit så stor så den 13/4 kör vi igen! Kortare, på kvällstid och på svenska.

Ingången för labbet

Utan tvekan så pratar människor redan om era ämnen på ett eller annat sätt. Frågan är därför inte om ni ska ha ett community eller ej utan snarare “på vilket sätt kan vi underlätta för det redan existerande samtalet?”. Det är ingången för labbet och tillsammans kommer vi utforska det!

Arrangörer

Vi som arrangerar labbet heter Civic Tech Sweden. Vi är ett växande nätverk i Sverige för människor som arbetar med teknik för samhällsnytta samt digitala verktyg för community + demokrati + transparens. Under 2021 kommer vi arrangera ett antal labb på olika ämnen och prata om dem och mycket annat i vårt forum https://forum.civictech.se/

Vi som arbetar med Civic Tech Sweden heter Pernilla Näsfors Östmar och Mattias Jägerskog och det är också vi som kommer facilitera labbet den 13/4.

Vem kan delta?

Alla som vill får delta! Vi uppmuntrar att ni är minst två personer med från samma organisation eller projekt. Om ni är två eller fler så kan ni arbeta tillsammans i de övningar vi kommer göra och börja applicera det ni lär er i er organisation.

Program

  • Det här är en mini-version av “Civic Tech Lab: Community Tools”, som vi kortat ner till två gånger 45 minuter, med bensträckare emellan. Denna gång kommer vi inte ha två gäster som i den längre versionen, men det är en jättebra idé att läsa gästernas tankar om digitala verktyg i bloggen som fördjupning och bakgrund.
  • Vi startar 19.00 via Zoom och slutar innan 21.00.
  • Samtalet och testandet står i fokus! Vi kommer ha gott om tid för att prata med varandra och testa verktygen!
  • Riktiga exempel snarare än teoretiska. Vårt fokus är att ni ska kunna implementera det vi pratar om både under och efter labbet.

Som vanligt så pratar vi om labbet i vårt forum! Titta in och säg hej till oss och andra deltagare genom att skriva en kommentar här: https://forum.civictech.se/t/civic-tech-lab-community-tools-mini-13e-april-kl-19-00-till-20-00/190

Frågor?

Prata med oss i forumet, skicka ett mail eller kontakta oss via LinkedIn.

Pernilla Näsfors Östmar - pernilla@civictech.se

https://www.linkedin.com/in/pernillan

Mattias Jägerskog - mattias@civictech.se

https://www.linkedin.com/in/mattiasjagerskog