Transparens @ Din Riksdag

Hackathon #2

Visualisera regeringens arbete och ta Sveriges arbete med öppen data till nästa nivå

Den svenska regeringen håller på att skriva en ny handlingsplan för Open Government Partnership. Regeringskansliet skapar uppdrag och lagförslag om öppna data från myndigheter men det saknas fortfarande en riktig politik för öppen data. I dag publicerar regeringen alla sina förslag, utredningar och liknande dokument som PDF och utan API. Målet för det här hacket kommer att vara att manuellt extrahera data från Regeringkansliets dokument och att skapa extra värde (visualiseringar, integration i andra tjänster) för att visa Regeringen hur viktigt det är att de öppnar datan på ett riktigt sätt.

Kompetenser som önskas

Data scientists, webbutvecklare och designers med visualiseringserfarenhet. Hacket är ganska kort så vi kommer inte att bygga något stort. Alla som är intresserade av öppen data och transparens kan komma och vi kommer att försöka anpassa arbetet utefter deltagarna.

Chatta om projektet

#dinriksdag

Pierre Mesure

Din Riksdag

Jag jobbar med Digidem Lab på projektet Demokratiska Städer för att implementera en svensk version av Consul, världens mest använda medborgarplattform. Samtidigt jobbar jag med ett projekt som heter Din Riksdag och handlar om att inkludera medborgare i lagstiftningsprocessen. En del av utmaningen är bristen på enkel och strukturerad data för dessa processer.
pierre.mesure@gmail.com

Deltar i

Hackathon #2

Välkommen att delta i Civic Tech Swedens andra hackathon den 2 september! Det blir en heldag med spännande projekt, mat, fika och skönt häng.

2 september 2018, kl 10 - 19 / Viktoriahuset, Göteborg