DinRiksdag

Hackathon #1

Skapa en plattform där medborgare kan debattera om Riksdagens aktivitet, prata med deras ledamöten och vara ett stöd i skrivandet av motioner

Målet med projektet är att skapa en plattform där medborgare kan debattera om Riksdagens aktivitet, prata med deras ledamöten och vara ett stöd i skrivandet av motioner. Plattformen finns redan: https://www.dinriksdag.se och är baserat på Consul, den online plattform som Madrids stad använder för medborgarbudget, medborgarförslag och andra funktioner för att stärka invånares inflytande i staden.

Teknisk specifikation

Dels behöver vi anpassa innehållet och strukturen av plattformen till Riksdagen och det svenska sammanhanget. För detta krävs det inte programmeringskunskaper utan ett intresse för politik och demokratifrågor.

När det gäller programmeringsdelen behöver vi anpassa inloggningssystemet så att en kan skapa ett konto med sitt personnummer och/eller inkludera valkretsar så det går att lägga till sin adress och skapa innehåll beroende på sin valkrets.

Pierre Mesure

Utvecklare med intresse för öppen data, civic tech och digital demokrati. Han har förutom erfarenhet av programmering och design även kunskaper i projektledning.
info@dinriksdag.se

Deltar i

Hackathon #1

Välkommen till Göteborgs nya mötesplats för civic tech-communitiet! Det första hackathonet blir en heldag med spännande projekt, mat, fika och skönt häng.

10 mars 2018, kl 10 - 19 / Viktoriahuset, Göteborg